Ђилас: Бранио сам своју децу, казну нећу да платим, спреман сам да идем у затвор

Годинама трпим сатанизацију и терор који оставља последице на моју породицу, мајку и пријатеље. На улицу сам изашао да бих спречио да се понови малтретирање моје деце, јер је на 30 метара удаљености од њиховог стана, са концертних звучника емитовано хулиганско скандирање: “Ђиласе, Ђиласе, врати паре лопове”. Нећу да плаћам казну због нечега што би сваки отац за своје дете урадио. Спреман сам и да идем у затвор – рекао је Драган Ђилас за Бету и додао да ће се 1. септембра одазвати суђењу по пријави МУП-а да је кршио забрану кретања у време полицијског часа.

Председник Странке слободе и правде каже да је те вечери, почетком маја ове године, када се испред стана где живе његова малолетна деца окупило стотинак градјана, бранио право своје породице на “колико-толико” нормалан живот, и да неће да плаћа казну због нечега што би сваки отац за своје дете урадио.

– Свима је познато да сам на улицу изашао да бих спречио да се понови малтретирање моје деце, јер је на 30 метара удаљености од њиховог стана, са концертних звучника емитовано хулиганско скандирање: “Ђиласе, Ђиласе, врати паре лопове”. Иако сам три пута то вече звао полицију, иако сам лоцирао да се људи који су то радили налазе у згради општине Варчар, полиција није хтела да реагује – рекао је Ђилас.

Он наводи да је због непоступања полиције следеће вече дошао на место одакле је скандирање емитовано како би спречио да се понови застрашивање његове деце.

– На углу Браничевске и Стојана Протића спонтано се окупило више од сто грађана са истим циљем, да режим одустане од акције која је синхронизовано спровођена у више десетина градова Србије.

Ђилас је подсетио да је те вечери полиција привела неколико мирних људи који су новчано кажњени.

– Пре неколико недеља, неколицина нас који смо те ноћи били на углу Браничевске и Стојана Протића, добили смо позив од суда за прекршаје. Одазваћу се позиву суда, изнети све аргументе који јасно показују да је мој поступак био апсолутно оправдан и нужан. На улицу сам изашао да браним право своје породице на колико-толико нормалан живот.

Нагласио је да је до мирног протеста грађана дошло јер полиција није спречила “хулигане и криминалце” да застрашују народ.

– Напротив, подржали су криминалце и хулигане које је Српска напредна странка ангажовала да то раде и који никакве последице нису имали.

Ђилас је истакао да већ годинама трпи “сатанизацију и терор” који, како је рекао, оставља последице на његову породицу, мајку и пријатеље.

– Не тражим милост од оних који ми то већ осам година раде. Али нећу да плаћам казну због нечега што би сваки отац за своје дете урадио. Спреман сам и да идем у затвор, али да добровољно прихватим да ме исти који ми све то раде и кажњавају због пруженог отпора – нећу – поручио је Ђилас и додао да та пријава заправо само показује у каквој “диктатури” живимо.

Извор: Директно