Ђилас: Дијалог власти и опозиције очекујем у марту, медији и избори да буду главни захтеви

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је данас како очекује да би разговори опозиције и власти уз посредовања Европског парламента могли да почну у марту, наводећи да би на њих требало да буде позвана сва “релевантна опозиција”.

“Не очекујем да тај дијалог траје неограничено. Опозиција мора да изађе са јасним захтевима, пре свега када је реч о медијима, поготово о Радио-телевизији Србије, као и контроли избора и изборних услова”, рекао је Ђилас на конференцији за новинаре испред Палате правде јер је, како је навео, принуђен да свакодневно подноси тужбе због лажи које се објављују против њега у таблоидима и другим провладиним медијима.

Он је рекао да народ очекује од опозиције да покаже јединство у борби за изборне услове и поводом преговора са властима.
Ђилас је рекао да нема никакав лични проблем са председником Народне странке Вуком Јеремићем и да је логично да не мисле исто о свим питањима јер припадају различитим странкама.

Говорећи о нападима на њега у медијима блиским власти, он је рекао да је био принуђен да поднесе 114 тужби у годину и по дана због лажи изнетих о њему.

“Само током новембра и октобра поднели смо и 95 демантија али их је објављено свега 20-ак”, рекао је он.

Он је рекао да се не жали и не тражи ничију милост, већ да жели да у тим тужбама и демантијима остане записано шта се дешавало.

Ђилас је навео да је честа мета јер власти желе да сакрију ситуацију са корона вирусом и задуживања предвиђена новим буџетом, због чега ће свако ново дете чим се роди у Србији дуговати 8.000 евра.

“У Београду ми све више људи прилази да ми да подршку. Не добацују ми више. Очито је да се ситуација мења”, рекао је Ђилас.

Извор: Бета