Ђилас: Полиција није реаговала на нападе на моју породицу, власт стоји иза свега

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је да је извештајем Заштитника грађана потврђено да Министарство унутрашњих послова није реаговало на угрожавање безбедности грађана, односно “на линч којем су били изложени он и његова породица крајем априла и почетком маја”.

Из институције омбудсмана саопштено је у четвртак да полиција у Београду, Нишу и Новом Саду, због неблаговременог и неефикасног поступања по пријавама грађана, није утврдила идентитет непознатих особа која су се пролетос, у време ванредног стања, окупљале ноћу на крововима зграда.

ССП је у саопштењу указао да су “хулигани и криминалци које је организовао режим” са кровова зграда тада палили бакље и емитовали са звучника “увредљиво скандирање” о Ђиласу.

“Поред пријава грађана, из извештаја заштитника види се да нико од њих није процесуиран”, рекао је Ђилас.

Додао је да се тиме показало да “владајући режим стоји иза организације свих тих срамотних фашистичких дешавања”, јер, како сматра, то је једино објашњење зашто полиција још није реаговала “на законом прописан начин”.

Казао је да уместо да полиција реагује на “криминалце”, они су поднели пријаве против грађана, који су се због “нереаговања полиције” окупили у мају у Браничевској улици у Београду “како би спречили такве догађаје”.

Извор: Н1