Ђилас: Западна Европа и Америка девет година подржавају Вучића

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је да Западна Европа и Америка већ девет година директно дају подршку Александру Вучићу у пројекту увођења неофашистичког система у Србију, који подразумева потпуну криминализацију друштва.

Ђилас је за лист Данас рекао да тај систем укључује и највећу пљачку и корупцију у Европи, укидање владавине права и институција, уништавање сваког човека који јавно покаже шта мисли, сагласност да Србија уђе у дужничко ропство према Кини.

„Последњи пример за то је Макронов позив Вучићу да попију још неки коњак уз клавир. За Вучића је коњак бесплатан, Србију кошта милијарде евра. Господина Макрона не кошта ништа осим гажења оног на чему је Фрацуска настала и због чега сваком човеку на свету срце закуца брже кад чује Марсељезу“, рекао је Ђилас.

Али, како је Ђилас додао, „то је већ проблем Француза, а не нас Срба“.

„Наш проблем је режим Александра Вучића и ми ћемо тај проблем, као и увек у нашој историји, сами решити“, рекао је Ђилас.

Он је навео да свака посета Вућића француском председнику Емануелу Макрону, сваки Скајп разговор са немачком канцеларком Ангелом Меркел или сликање са доскорашим америчким председником Доналдом Трампом кошта Србију стотине милиона или милијарди евра.

„Французима ћемо дати за спалионицу 1,2 милијарди евра уместо 170 или пола милијарде за возове и метро опрему, Немцима ћемо учинити да сву мрежу за пренос струје без икакве накнаде пренесемо Косову и Албанији. О Трампу и Гренелу сувишно је и говорити“, рекао је Ђилас.

Извор: Н1