ЂИЛАСОВ УРЕДНИК БЛУДНИЧИО НАД МАЛОЛЕТНИЦОМ! Велимировић осуђиван због сексуалног узнемиравња!

Ужас! Новинар ког је млада колегиница оптужила за сексуално узнемиравање јесте Игор Велимировић, главни и одговорни уредник сајта Директно, који је близак Драгану Ђиласу. Реч је о човеку који је због сексуалног узнемиравања већ био на суду

Главни и одговорни уредник који је сексуално узнемиравао колегиницу новинарку, због чега је она морала да промени посао, јесте Игор Велимировић, први човек портала Директно, блиског Драгану Ђиласу и његовом Савезу са Србију (СЗС).

Кривична пријава

Велимировић, како наш извор ексклузивно открива, већ је осуђивани сексуални манијак, а његова жртва била је малолетница.

– Игор Велимировић, који је главни и одговорни уредник мало познатог портала Директно, који је ослоњен на Ђиласа, 2004. године био је предмет интересовања истражних органа. Против њега је тада поднета кривична пријава због сумње да је извршио блудне радње над тада малолетном Д. Ш. Поступак против њега судски епилог добио је четири године касније, када је осуђен за недозвољене полне радње над малолетницом – открива извор и додаје да, судећи по речима његове младе колегинице, која га је оптужила за сексуално узнемиравање у време док јој је био шеф, код првог човека портала Директно „сврха кажњавања није постигнута“.

Подсетимо, дугогодишњи новинар, а сада главни уредник портала, младу колегиницу прогањао је у време док су радили заједно. Наш извор открио је да је девојка трпела неумесне коментаре и поруке, све док није променила радно место.

– Сексуални предатор почео је најпре да јој упућује непримерене, али на први поглед безазлене коментаре и добацивања, али увек када су у редакцији остајали насамо – описао је наш саговорник како је почела агонија младе новинарке, која је дуго ћутала јер јој је Велимировић био шеф и плашила се да би, уколико му се супротстави или га пријави, могла да остане без посла.

Вулгарне поруке

Међутим, када је почео да јој шаље и поруке, схватила је да нема избора, већ да потражи помоћ.

– Слао јој је поруке у којима је тражио да му шаље фотографије својих ногу, задњице. Поруке су биле вулгарне и непримерене, а колико год да је она покушавала да га „откачи“ тако што се фотографисала и слала му слике, примера ради, хотел у ком је одсела, он није одустајао. Што је више покушавала да му културно стави до знања да не жели да му шаље своје обнажене фотографије, он је постајао непријатнији – објашњава наш саговорник.

Тек када је млада новинарка, како каже, неке од његових порука схватила као директне претње, пријавила га је руководству фирме у којој су радили заједно.

Друга жртва

Променила посао због узнемиравања

Млада новинарка, која је била једна од жртава осуђиваног сексуалног манијака Игора Велимировића, одлучила је да га не пријави полицији, због чега поступак против њега за узнемиравање није покренут.

– Девојка је била уплашена за посао, а желела је и да избегне скандале. Иако јој је руководство фирме у којој су радили дало савет да га пријави надлежним органима, она је одлучила да се, иако је била жртва, само склони на друго радно место како више не би била у контакту са њим – каже наш извор.

Извор: Курир