Ђорђевић (Ослобођење): Петковић лаже Србе на Косову и Метохији

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић пово је данас упитао да ли ће систем електроснабдевања севера Косова и Метохије преузети приштинска компанија која је интегрисана у албански енергетски систем.

Он је у саопштењу оценио да директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и “његови страначки другови” понављају да ће снабдевање струјом бити настављено и после 14. децембра, али да их то нико није питао.

“Питали смо да ли систем преузима приштинска компанија која је интегрисана у албански енергетски систем. Да ли ће та фирма вршити наплату, сећи струју Србима, тужити их, притискати, претити и на крају бити инструмент новог протеривања”, рекао је Ђорђевић.

У саопштењу се наводи да ће снабдевање севера Косова и Метохије електричном енергијом прећи из руку Србије у руке приштинске фирме КОСТТ од средине децембра, и да су Ђорђевић и Покрет Ослобођење “због указивања на ту чињеницу дошли у сукоб са функционерима Српске напредне странке (СНС)”.

Ђорђевић је додао да ни судови на северу Косова нису престали да постоје када их је председник Србије Александар Вучић предао Приштини 2013. године, али да је “нестао део суверенитета Србије, па судије сада полажу заклетву на косовском уставу и служе тзв. независном Косову”.

Он је закључио да ће “тако бити очигледно и са енергетиком” и додао да Петковић “лаже Србе на Косову и Метохији” и да “наставља политику предаје Косова”.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је у уторак да од 14 децембра неће престати снабдевање струјом житеља северних општина на Косову из централне Србије.

Извор: Бета