Ђурић: Не желимо затегнуте односе са САД

Амбасадор Србије у Америци Марко Ђурић нагласио је да “данашња Србија не жели затегнуте и тешке односе са САД”, већ “све супротно од тога”.

“Нове генерације не треба да носе терет лоших одлука бивших политичара. Србија је успешнија из дана у дан, и ми желимо да САД буде део наше приче о успеху. Србија пружа руку пријатељства, исказује спремност за отварање новог поглавља пријатељства и блиске сарадње наше две земље, на нашем заједничком историјском путу”, написао је Ђурић у ауторском тексту који је данас објавио Курир.

Према његовим речима, нова геренерација политичара “стасава у Србији предвођена председником (Александром) Вучићем, градећи национално одговорну спољну политику пружене руке”. Ђурић је навео да је унапређење политичких односа две земље приоритет, али и да ће, као амбасадор, радити и на олакшавању функционисања – привреде и живота грађана.

“Морамо и да инитензивно разговарамо с нашим расејањем у САД. Нама су наши Срби у Америци најбилижи Американци, најстабилнији мост између Србије и САД”, оценио је Ђурић.

Извор: Нова.рс