Дневна доза Вулина: Вучић је објавио рат мафији, схватите га озбиљно!

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић објавио је рат мафији, ко га није озбиљно схватио направио је велику грешку, каже министар Александар Вулин.

-Ово лице, 2011. године Виши суд у Београду, по оптужници специјалног Тужилаштва за организовани криминал, осудио је на девет година затвора због вршења укупно пет кривичних дела међу којима су и кривична дела изнуда и неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Наиме, именовани је организовао криминалну групу од још пет лица која је током 2009. године из Црне Горе прокријумчарила 44 килограма опојне дроге сканк, ради препродаје на илегалном тржишту. За ово лице се везују убиства, шверц дроге, рекет. Његовим хапшењем грађани Србије, али и грађани БиХ могу да буду мирнији – додаје Вулин.

-Рат са мафијом се води увек и свуда и зато Вас подсећам да су припадници МУП Републике Србије јуче у акцији, која је такође изведена у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, лишили слободе и четири лица због постојања основа сумње да су као организована криминална група извршили више кривичних дела разбојништва и прикривања. Претресом су полицијски службеници пронашли и привремено одузели 41 ручни сат и једну наруквицу марке „Брегует“, за које се сумња да су предмет кривичног дела извршеног на територији Европске уније. Такође, озбиљно схватамо и питање илегалног кријумчарења миграната. У сарадњи са БИА, а у координацији са ТОК, ухапшено је 12 особа осумњичених да су као чланови организоване криминалне групе кријумчарили људе. Сумња се да су у периоду од маја до октобра ове године преко 310 ирегуларних миграната илегално превeзли. Претресима је пронађена и одузета знатна количина готовог новца и одузета су возила која су користили осумњичени. Председник Вучић је објавио рат мафији. Ко га није озбиљно схватио направио је велику грешку – закључује Вулин.

Извор: Вечерње новости