ДО НАЈУДАЉЕНИЈИХ СЕЛА ПРЕЛАЗЕ 50 КИЛОМЕТАРА У ЈЕДНОМ СМЕРУ: Ови краљеви из Бајине Баште су благо Србије

Они су свакодневно ангажовани на подизању и достави лекова и основних животних намирница као и средстава за хигијену најстаријим суграђанима

Мобилни тимови Црвеног крста Бајина Башта су на терену од увођења ванредног стања.

20. марта у Установи културе реализована је акција добровољног давалштва крви у сарадњи са Кабинетом за прикупљање резерви крви и крвних продуката опште болнице Ужице. Крв је овом приликом дало 56 добровољних давалаца, док је 16 људи одбијено.

Волонтери су били ангажовани на подели заштитних маски и рукавица за даваоце, одржавању реда и одстојања као и вођењу евиденције.

Такође, волонтери Црвеног крста су поделили хуманитарне пакете материјално угроженим лицима без адекватне породичне заштите, старијим од 65 година као и корисницима који нису могли користити услуге једнократних помоћи.

Они су свакодневно ангажовани на подизању и достави лекова и основних животних намирница као и средстава за хигијену најстаријим суграђанима. Томе додајемо и кориснике народне кухиње којима ће месечно бити испоручивани ланч пакети.

Специфичност Бајине Баште је у томе што до најудаљенијих села треба прећи 50 километара у једном правцу (подножје Таре, Дебелог брда и погранични део са општином Косјерић), неретко прелазити по неколико километара пешака.

7. април Светски дан здравља је протекао у знаку пандемије, а акценат је стављен на поштовање и захвалност медицинским сестрама и бабицама (један део њих су и чланови јединице Црвеног крста).

Извор: Еспресо.рс