ДОБИО ВИШЕ ПРАТИЛАЦА НЕГО ШТО ЊЕГОВА ДОМОВИНА ИМА СТАНОВНИКА: Науранац постао популаран преко ноћи због Срба!

Aноу Дебао, становник државе Науру која је повукла признање тзв. Косова, вероватно се шокирао кад је у кратком року на Инстаграму добио више пратилаца него што његова земља има становника, а сви долазе из Србије.

Све је почело пре неколико дана, кад је Науру, острвска државица у Тихом океану недалеко од екватора, повукла признање независности тзв. Косова.

Након тога је шаљива страница “Негујмо србски” (коју прати 418.000 људи) поделила профил особе насумично изабране из Наруа, Аноуа Дебаоа, и позвала људе да га прате.

“Ово је Аноу Дебао, становник Републике Науру и има 36 пратилаца. Дали Аноу море дима фоловера више него његова држава становника? Направимо нај већег науранског инфлуенсера од њега”, гласио је текст који су објавили из шале.

Шала или не, али је Аноу два сата након објаве имао 14.500 пратилаца, а тај број је нарастао на готово 41 хиљаду. Према попису становништва из 2017., Науру има 13.649 становника.


Екипа која стоји иза странице Негујмо србски ступила је у контакт с Аноуом, који је признао да га је ова нагла популарност прилично збунила.

“Морам рећи да сам збуњен и срећан у исто време због праћења мог малог профила. Колико сам се информисао, верујем да је до овог интереса дошло због тога што је моја држава недавно утврдила да је Косово Србија.

“Као Науруанац, морам се сложити с одлуком моје земље. Ценим што сте уложили труд у препознавање људи Науруа”, написао је. Аноу, на Инстаграму има објављене само три фотографије, а испод све три скупио се завидан број коментара на српском језику.

Извор: Фонет