Докле више!? Немоћ или неспособност државе?

Мигранти напали девојку у Београду, мигрант избо младића ножем на Зеленом венцу, су све чешћи наслови које ових дана читамо у српској штампи. Оно што све грађане Београда и Србије занима јесте шта власт предузима по том питању, осим што нам упорно говоре да су то изоловани инциденти!?

Да ли смо безбедни на улицама својих градова? Да ли морамо да носимо оружје, како би заштитили себе у обичној вечерњој шетњи својим градом? Много је питања ових дана поводом све учесталијих напада миграната на грађане српских градова, а решења као да нема. Бар не од оних који су по Уставу дужни да брину о сигурности својих грађана.

 

Да ли види неко решење ових проблема и какав је став Српске радикалне странке, питали смо потпредседника Српске радикалне странке, Вјерицу Радету:

„Опасно је ово што се дешава, напади миграната на локално становништво су све чешћи, а надлежни ћуте. Ево, питамо их како је могуће да мигранти нападају људе и имовину широм Србије, ако државни органи тврде да су мигранти смештени у прихватним центрима? Ово само показује да смо били у праву када смо тврдили да у нашој држави нико нема прецизне податке о кретању миграната и они постају све већа опасност. Последњи је час да се режим уозбиљи и заштити сопствене грађане.“

Додаје да српски радикали имају решење:

„Од када су се појавили мигранти у Србији, ми, српски радикали, смо упозоравали на могуће последице. Тражили смо, тражимо и сада, да се пролазак миграната строго контролише, да се у ограниченом броју прихватају и збрињавају у прихватним центрима. Границе морају строго да се контролишу и ниједан нови мигрант не сме ући у Србију, док одређен број из прихватних центара не напусти Србију.

Србија не сме задржавати мигранте, ми само треба да их усмеримо у земље Европске уније, што они и желе, а земље ЕУ су у обавези да их збрину, будући да су они изазвали ратове у државама из којих долазе мигранти.“

Подсетимо да су мигранти, које виђамо на улицама наших градова, махом млади, војно способни људи.

 

Извор: Српска ствар