ДОКТОРКА БЕСНА ЗБОГ СЦЕНЕ У БЕОГРАДУ: Људи, шта вам је? Можете да се заразите иако држите “БЕЗБЕДНО” одстојање

Др Ивана Милошевић са Клинике за инфективне и тропске болести била је шокирана у суботу када је у Београду видела велики број људи ван кућа.

 

Др Милошевић је још једном апеловала сваки излазак напоље представља ризик по здравље, чак и када се предузму све мере заштите.

“Апсолутно је боље ако људи имају маске али, молим вас, недопустиво је оно што сам данас видела на Кошутњаку својим очима. Ја не видим како другачије објаснити људима ако их не плаше ове стравичне цифре у свету. Један једини пут да спречимо даље ширење вируса јесте та социјална дистанца”, рекла је др Ивана Милошевић гостујући у емисији “Прва тема” на ТВ Прва.

Она додаје да није искључено да се неко зарази чак иако држи безбедну удаљеност.

“Ако су људи у групама, неко може да се зарази без обзира на то што су напољу. Ако пак, шетамо зараза захтева контакт. Ако је тај неко, на пример, кинуо, а ми прошли могуће је да се заразимо… Али, уопште не треба да размишљамо на ову тему, треба да се следе правила. Знам да је тешко, имам и ја дете које није изашло напоље откако је све ово почело”, рекла је Др Ивана Милошевић.

 

Извор: Курир.рс/Телеграф