ДОЖИВОТНА ЗАБРАНА: Американци излечени од короне никад више неће моћи у војску!

Американцима који су преболели коронавирус забрањено је ступање у војску и то доживотно, наводи се у новом меморандуму Заповедништва за процесуирање уласка у америчку војску (МЕПКОМ) који је процурио на интернет, након чега су га пренели специјализовани војни портал Милитари Тајмс и други амерички медији.

“Током интервјуа о медицинској историји или здравственог прегледа, ковид-19, потврђен било лабораторијским тестом или дијагнозом лекара, трајно дисквалификује”, стоји у овом меморандуму.

“Они који имају позитиван налаз на ковид-19 више не испуњавају услове за војну службу чак ни након што се потпуно опораве?”, прокоментарисао је корисник Твитера, који је на овој друштвеној мрежи објавио спорни документ.

Наиме, према новим, прилично конфузним правилима, код особа које се пријављују за војну службу прво ће се проверавати потенцијални симптоми ковида-19 попут повишене температуре, али неће се тестирати. Ако кандидат не прође ту проверу, а нема претходну дијагнозу или позитиван налаз, може се вратити за 14 дана ако не показује симптоме.

Свако коме је дијагностификована зараза коронавирусом мораће да чека 28 дана након дијагнозе пре него што буде могао поново да се пријави, али тада ће његова пријава бити означена као “трајно дисквалификован”.

Кандидати могу да затраже изузеће од ове дисквалификације, али нема никаквих даљих смерница о изузећима за дијагнозу ковида-19.

Представница Пентагона Џесика Максвел потврдила је да је документ аутентичан, али је одбила да појасни зашто дијагноза коронавируса значи доживотну дисквалификацију, за разлику од неких других заразних болести.

Милитари Тајмс спекулише да, с обзиром на ограничена и још недовољна научна сазнања која имамо о ковиду-19, америчка војска жели, бар засад, да избегне ризик. Тај ризик може бити трајно оштећење плућа, могућност повратка болести…

Извор: nova. rs