ДР ДАРИЈА ОТКЛОНИЛА СВЕ ДИЛЕМЕ: Ево под којим условима држављани Србије могу да се врате у земљу

Заменица директора Инситута “Батут” Дарија Кисић Тепавчевић негирала је данас наводе из Градског завода за јавно здравље о могућности накнадног тестирања и прекида кућне изолације за држављане Србије који долазе из иностранства и поновила да српски држављани у земљу могу да уђу само са негативним ПЦР тестом, не старијим од 72 сата, а у супротном – морају 14 дана да буду у кућној изолацији.

То је једина, валидна одлука Кризног штаба, рекла је Кисић Тепавчевић за Тањуг.

О другим питањима, попут могућности бесплатног тестирања, којим би, уколико је тест негативан, могла да се прекине двонедељна кућна изолација није уопште било речи, истакла је Кисић.

Она је објаснила да по усвојеном протоколу страни држављани који желе да уђу у Србију морају да имају негативан ПЦР тест на присуство вируса корона, не старији од 72 сата.

Препоручује се, подсећа, да и грађани Србије који долазе из иностранства, имају тај тест, не старији од 72 сата, а уколико га немају, свакако могу да уђу у своју земљу, али у том случају добијају решење о стављању под здравствени надзор у трајању од 14 дана.

Извор: Курир