Дритан оформио екипу за обрачун с корупцијом

Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић најавио је заједничку борбу против корупције на високом нивоу.

Извршна директорка Мреже за афирмацију невладиног сектора Вања Ћаловић Марковић и председник Управног одбора Института алтернатива Стево Мук чланови су Националног савета за борбу против корупције.

Одлуку о новим члановима донео је потпредседник Владе Дритан Абазовић.

Из кабинета потпредседника је саопштено да је Ћаловић Марковић „годинама препозната као водећи борац против корупције и организованог криминала у Црној Гори, док Мук предводи једну од водећих think-tank организација која се годинама бави проблемом корупције у јавном сектору“.

“Изузетно ми је задовољство што ћу, кроз рад новоформираног Националног савета за борбу против корупције на високом нивоу, сарађивати са водећим борцима против корупције у нашој земљи, какви су без икакве сумње Вања Ћаловић и Стево Мук. Захваљујем и свим другим сјајним кандидатима који су се одазвали нашем јавном позиву, а уверен сам да ће бити простора да се и они активно укључе у ову, заједничку борбу против корупције”, казао је „Вијестима“ Абазовић.

Национални савет за борбу против корупције на високом нивоу имаће пет чланова, а поред Ћаловић Марковић и Мука, члан ће бити и Абазовић.

Остали чланови ће, како је раније најављено, бити из редова правних и економских стручњака.

На јавни позив који је потпредседник Владе расписао 11. јануара, поред Ћаловић Марковић и Мука, више невладиних организација предложило је и дугогодишњег истраживачког новинара Владимира Оташевића и Божидара Вујичића.

Извор: Нова.рс