ДРЖАВО, ШТА ЧЕКАШ? Нових 54 потписа лекара, сад их је 775! Биће их преко 1.000…

Око 350 лекара окупљених у неформалној групи “Уједињени против ковида”, која се оштро се оградила од републичког Кризног штаба за борбу против ковида-19 и затражила његову смену, за само један дан добила је скоро 400 нових потписа,а току дана и још 54, па их је сад 775. Како сазнајемо, има их и више, преко хиљаду, али администратори не могу обраде податке.

Ова неформална група у отвореном писму упућеном Влади Србије и осталим надлежним институцијама је навела да се Србија нашла у јавно-здравственој катастрофи, о чему је писала и француска новинска агенција АФП.

Као што је Директно.рс већ писао, лекари који су својим потписима стали иза отвореног писма захтевају и да се формира нови Кризни штаб, да се истраже наводи о заташкавању података, као и да се “стане на пут застрашивању и политизацији који нарушавају лично достојанство здравствених радника”.

На данашњој конференцији за медије, на питање новинара о захтевима ових лекара др Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да “свако има право на своје мишљење” и да “у Србији има 33.000 лекара”.

– Колеге које су дале потпис на одређену изјаву претпостављам да се разумеју и имају компетенције када су у питању заразне болести, мада међу њима нема ни имунолога, епидемиолога, вирусолога – рекла је Кисић, додајући да “нису чули никакве конкретне предлоге”.

А након те изјаве Дарије Кисић Тепавчевић број потписа је значајно порастао, појавило се 150 нових медицинских радника који су затражили смену Кризног штаба, па сада овај списак броји чак 500 медицинских радника!

Извор: Директно