ДС, ССП, ПСГ и Покрет за преокрет са СДС и Новом странком заједно у преговорима са власти о изборима

Социјалдемократска странка (СДС) и Нова странка данас су у заједничком саопштењу навеле да су се на њихов јавни позив за израду преговарачке платоформе за дијалог о изборним условима под окриљем Европске уније до сада одазвали Демократска странка (ДС), Странка слободе и правде (ССП), Покрет слободних грађана (ПСГ) и Покрет за преокрет.

“Будући да се осим Покрета слободних грађана, ове странке до сада нису одазивале на наше позиве на заједничке састанке опозиције, чињеницу да су нам послали свој предлог платформе видимо као одазивање на наше вишемесечне позиве и као њихов допринос јединственом деловању опозиције”, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се подсећа да су Нова странка и СДС пре више месеци покренули дијалог унутар опозиције и да су на једном од последњих састанака упутили јавни позив и оним опозиционим странкама које до тада нису учествовале на овим састанцима да пошаљу свој предлог и да се прикључе изради заједничке опозиционе платформе.

“Поздрављамо одлуку Демократске странке, Странке слободе и правде и Покрета за преокрет да и они одговоре на наш позив и коначно се придруже заједничким активностима опозиције и надамо се да је ово основ за будуће јединствено и координисано деловање опозиције, без обзира на то у колико колона ћемо наступати на предстојећим изборима”, наводи се у саопштењу.

Како се наводи “и њихов предлог, као и предлози других опозиционих групација, ће свакако бити укључен у заједничку платформу”.

“У наредним данима ћемо обавестити јавност на који начин и када ћемо приступити изради те платформе. У сваком случају потребно је да сви са својим предлозима седнемо за заједнички сто и да у што скоријем року договоримо заједничку платформу иза које бисмо сви стали”, наводи се у саопштењу.

Извор: Бета

Фото: Курир