Дуги нокти: Опција коју одбацујемо током пандемије вируса

Скратите их. Важно је да буду неговани и уредни, а откривамо вам зашто дуги нокти нису добра опција у ситуацији која је задесила многобројне земље.

Из дана у дан добијамо обавештења о превенцији којих сви треба да се придржавамо, знатно повећаним мерама када је реч о хигијенским условима, али и о прању руку које је иначе неминовно, посебно у последње време.

Ипак, важно је напоменути и бригу и негу о ноктима, нарочито о дугим ноктима. Испод ноктију се сакривају клице, које је потребно темељно очистити а не само прањем руку. Стручњаци наводе да темељно прање руку у 20 секунди може спречити вирус, али то важи за девојке које имају кратке нокте. Са дугим ноктима то није случај и зато се потрудите да детаљно водите рачуна о њима уколико не желите да их скратите.

Доњу површину ноктију немојте чистити шиљастим предметом јер можете повредити унутрашњу опну. Нечистоће могу изазвати инфекције и то веома лако, зато макар 20 секунди посветите правилном чишћењу. На влажну четкицу нанесите мало сода бикарбоне и нежно нанесите на подручје испод ноктију, а потом исперите.

Наравно, увек перите руке!

Извор: Космополитан.рс