Двери: Режим преузима и Танјуг

Чланица Председништва Двери Гордана Маринковић Савовић оценила је да режим Александра Вучића контролише све телевизије са националном фреквенцијом, све таблоиде који брутално нападају све који не размишљају као овај режим, контролише РЕМ, а сада ће контролисати и новинску агенцију ТАНЈУГ.

“Да нема краја жељи ове власти да контролише све медије у Србији, говори и то што је Влада Србије одобрила на коришћење лого, слоган и део архиве ТАНЈУГ-а, као и преузимање око сто запослених, фирми ‘Тачно’. Њу су пре месец дана основали РТВ Панчево власника Радоице Милосављевића и ‘Минакорд медиа’ власника Жељка Јоксимовића и Мање Грчић”, наведено је у саопштењу.

Додаје се да је Радоица Милосављевић познат у Србији као купац многих локалних медија (РТВ Крушевац, РТВ Панчево, СОС Канал Плус из Београда, РТВ Канал М из Параћина, ТВ Пирот, ТВ Пожега, ТВ Телемарк Чачак, РТВ Бачка Паланка, РТВ Брус, РТВ Цариброд и Центар за информисање Нови Кнежевац), који су одмах по куповини постали “ударна медијска песница” Српске напредне странке и тако затворили медијски простор од локалних до републичких медија.

“Иако данас имамо читав сет закона којима се гарантују медијска права и слободе изражавања, бројна истраживања показују да стање у медијима никада није било горе”, оценила је Гордана Маринковић Савовић.

Извор: Бета