Један од пет милиона: За напад на Трифуновића одговорни и власт и део опозиције

Покрет “1 од 5 милиона” најоштрије је осудио данашњи физички напад на председника Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића у центру Београда.

Они су упозорили на опасност од још веће ескалације насиља уколико се сви актери на политичкој сцени не обуздају од етикетирања неистомишљеника.

“Мучки напад песницом у главу на Трифуновића, резултат је све већих подела и друштву и хушкања градјана једне на друге, за шта је одговоран режим, али нажалост и неодговорни део опозиције. Више пута смо упозоравали да је део опозиције преузео манир од СНС – да својим неистомишљеницима лепи етикете “издајник” и “плаћеник”, чиме саучествују у режимски диригованом хушкању људи”, наводи се у саопштењу.

Чланови Покрета “1 од 5 милиона” и сами су на својој кожи осетили како је то бити етикетиран и од стране режима и од стране дела опозиције. Зато поручујемо и једнима и другима: обуздајте се! Данас песница у главу Сергеја Трифуновића, сутра песничења широм Србије, ако овако наставите! И за то ћете сви ви бити одговорни, закључује се у саопштењу.

Извор: Данас