ЈЕДВА ЧЕКАЈУ ГОСТЕ! Београдски кафићи и ресторани отварају своја врата поново, а ево како се спремају

Влада Србије донела је одлуку да од понедељка, 4. маја, поново могу почети са радом ресторани и кафићи, а судећи по београдским локалима припреме су увелико у току.

Запослени чисте подове, прозоре, баште, размештају столове и столице тако да гости буду на прописаном одстојању једни од других…

Менаџер ресторана у Господар Јовановој улици Дијана Вучић каже да су једва чекали да поново отворе врата за госте и да су сви запослени ангажовани како би локал био очишћен и дезинфикован.

“Столове размештамо тако да распоред седења гостију буде у складу са прописаним мерама. Размак је између свих столова, чисти се и дезинфикује”, навела је Вучић.

Додала је да скоро два месеца нису радили, али да су све време имали доставу, у периоду када није на снази полицијски час.

Припреме уочи поновног отварања обављају се и у Скадарлији, најпознатијој беомској четврти у Београду, где радници ресторана чисте башту локала и фарбају ограду.

“Сређујемо башту и генерално цео ресторан да би лепо изгледао и био онако како треба”, рекао је главни конобар у једном ресторану Ивица Симић.

Навео је да су срећни што поново почињу са радом и да једва чекају да епидемија корона вируса прође „да поново живимо нормално као раније.

Симић је рекао да ће епидемија свакако оставити последице на пословање ресторана, али очекује да ће то превазићи.

“Биће проблем, поготово за нас у Скадарлији јер имамо доста страних гостију, али се надамо да ћемо све то изгурати”, додао је Симић.

Извор: Курир