ЈЕЛЕНА СТОЈАНОВИЋ: ГОСПОДИНЕ МАРКОВИЋУ, КОЛИКА ЈЕ ВАША ПЛАТА?

Нишавски окружни одбор Српске радикалне странке позива председника општине Сврљиг Мирослава Марковића да изађе пред грађане Сврљига и да им јасно и гласно каже колико новца на месечном ниову прима из општинске касе. Такође, позивамо га да то исто саопшти и за свог заменика Владу Пејчића.

Било би лепо да се и госпођа Татјана Лазаревић, као поносни и пркосни заменик председника Скупштине општине, огласи и саопшти грађанима Сврљига колико их кошта њено седење у Скупштини општине. Верујемо да би то волели да чују и обични чланови из њене Уједињене сељачке странке, поготово они којима је недавно невреме у Сврљигу нанело огромну штету.

Сасвим сигурно, било би више него корисно да све ове податке добију они грађани Сврљига који не могу обавити одговарајуће лекарске прегледе у дому здравља зато што не ради рендген апарат. Подсећамо јавност да је у питању исти онај рендген апарат који медицински радници греју грејалицом да би прорадио. Такође, ови подаци би били интересантни и становницима оних села у сврљишкој општини који имају проблема са водоснабдевањем у 21. веку.

Ми, српски радикали, позивамо председника општине Сврљиг да јавности представи извештај о раду и месечним примањима чланова општинске владе, и то Игора Николића, Тарзана Асановића и Борислава Миленковића. Било би крајње коректно да грађани Сврљига виде шта су ти чланови општинске владе урадили корисно за своју општину у претходним месецима. Подсећамо јавност да је Игор Николић задужен за привреду, туризам, урбанизам и инфраструктуру. Тарзан Асановић је задужен за област социјалног рада и проблеме етничких група, док је Борислав Миленковић задужен за омладину, спорт, просвету и нормативна акта. То је крајње необично задужење, поготово ако се узме у обзир чињеница да грађани Сврљига плаћају запослене у општинској управи који се баве израдом нормативних аката.

Рекли смо, и поновићемо сто пута – СРАМОТА ЈЕ ДА СЕ ЗА ПЛАТЕ МИРОСЛАВА МАРКОВИЋА, ВЛАДЕ ПЕЈЧИЋА, ТАТЈАНЕ ЛАЗАРЕВИЋ И БОЈАНЕ ГОЛУБОВИЋ У 2021. ГОДИНИ ИЗДВАЈА ПРЕКО 8 МИЛИОНА ДИНАРА ИЗ ОПШТИНСКОГ БУЏЕТА.

Време је да чланови Српске напредне странке и њихове сателитске Уједињене сељачке странке положе рачуне грађанима Сврљига о свом раду.