Јелена Стојановић: Милиони бачени, проблем није решен!

НИШ – Српска радикална странка није задовољна резултатима локалних избора у Нишавском округу. Наша је намера да у наредном периоду учинимо све што можемо како би Српску радикалну странку ојачали у свим општинама нашег округа. Овом приликом захваљујемо се свим грађанима који су гласали за нашу странку и који нису подлегли уценама, притисцима и куповини гласова.

Ми, српски радикали, одлучили смо се да се позабавимо свим питањима која су од виталног значаја за живот становника свих места на територији нашег округа. Наша врата ће бити отворена свим нашим суграђанима за све сугестије и идеје.

“Позивамо градску власт у Нишу да објасни свим грађанима Ниша зашто Зетска улица још увек није реконструисана на прави начин. Познато је да је градска власт издвојила 41 милион динара за санацију ове улице. Сви смо слушали изјаве градских челника да је овим новцем коначно решен проблем Зетске улице. Сада видимо да то није истина. Очигледно је да је напредњачка власт слагала грађане Ниша, констатовала је Јелена Стојановић, председник Нишавског округа Српске радикалне странке и додала:

“Ми, српски радикали,  захтевамо од напредњачке власти у Нишу, да пошаље стручњаке на терен како би прецизно утврдили које је радове још потребно извести како би се овај проблем коначно решио, а не да чекамо још десет година да се позабаве решавањем овог проблема. Власт би морала бити свесна да нам предстоји период кишовитог времена, чиме ће се ситуација на терену још више усложњавати. Ако власт није у стању да санира проблем у Зетској улици, поставља се логично питање како ће се власт носити са много сложенијим проблемима од санације једне улице као што је веома лоша социо-економска ситуација у граду, растуће сиромаштво, запошљавање младих, одлив кадрова”.

Не може се вођење једног великог града као што је Ниш свести само на шминкање и „умивање“ центра Ниша. Срамота је да на овакве ствари морамо указивати. У цивилизованом свету, овакви проблеми се решавају у рекордно кратком року, а не служе као тема сваке изборне кампање.  Град Ниш би требао да буде пример свим општинама у нишавском округу како се решавају проблеми, а не да буде лош пример као што је сада случај. Ми, српски радикали, захтевамо да се ови да се ови проблеми хитно реше, а не да њихово решавање траје годинама, закључила је Јелена Стојановић.