ЕПС Дистрибуција збунила потрошаче

У случају да не потпишу уговоре којима се одричу бројила за струју корисници ће морати да плаћају њихово одржавање.

Захваљујући брзоплетој реакцији ЕПС Дистрибуције, која је послала уговоре о преизимању струјних бројила на адресе једног броја корисника, без да је претходно обавестила грађане шта то преузимање заиста значи, односно да тај процес није на штету потрошача, дошло је до конфузије међу грађанима, разних нетачних спекулација и омогућило је неупућенима да путем друштвених мрежа позивају грађане да одбију потписивање уговора о преузимању бројила, и тако их гурају у трошак.
Наиме, ако потрошач струје не потпише уговор са ЕПС Дистрибуцијом тиме преузима обавезу да сам плаћа одржавање те опреме, што није случај ако бројила преузме то предузеће – кажу за Данас стручњаци повезани са Електропривредом Србије.

Према речима наших саговорника ЕПС Дистрибуција, која ускоро треба да постане самостално предузеће је погрешила јер је без консултације са надлежнима у Електропривреди Србије послала уговоре о преузимању мерних уређаја и друге опреме од потрошача на чије име се она досад водила а да није адекватно објаснила грађанима о чему се ту ради.

То је изазвало велико незадовољство и недоумице међу потрошачима па се тако, између осталих, на друштвеним мрежама огласила и „Привремена Скупштина народа Србије“ која је позвала грађане да не потписују уговоре које им је послала ЕПС Дистрибуција јер се тиме наводно „одричу своје личне својине без новчане накнаде“ и да се све то спроводи у циљу „лакше приватизације ЕПС-а“.

– Док је слање уговора без разложног објашњења потрошаче збунило позиви на друштвеним мрежама да уговоре не потписују су против њиховог интереса. Наиме, ЕПС Дистрибуција има обавезу да преузме бројила од потрошача по основу Закона о енергетици. Потрошаче нико не приморава да уговор о преузимању потпишу. Међутим, ако то не ураде онда ће они постати одговорни за исправност и одржавање те опреме и мерних уређаја, што значи да ће сносити све трошкове њиховог одржавања.

Дистрибуција је досад одржавала бројила и другу опрему без да су потрошачи по том питању имали било какве трошкове. Такође, преузимање бројила и опреме од стране ЕПС Дистрибуције неће бити спроведено на трошак потрошача тојест корисника опреме – објашњава наш саговорник и додаје да ће се прикључак и даље водити на име потрошача-корисника, што значи да ЕПС Дистрибуција његово бројило не може да додели неком другом.

Постављање великог броја бројила, примера ради када је реч о онима инсталираним у стамбеним зградама, финансирао је ЕПС а не потрошачи. Само један део њих који живи у кућама су сами плаћали бројила и другу опрему.

Међутим, свима њима је то надокнађено тако што је та сума урачуната односно умањена у рачуну за прикључење на електродистрибутивну мрежу који плаћа сваки потрошач током спајања на исту.

– Дакле није реч о одузимању било какве „личне својине“ а ЕПС Дистрибуција је и досад одржавала бројила и друге уређаје. Корисници у том сегменту нису сносили било какве трошкове – каже наш саговорник.

И експерт за енергетику Војислав Вулетић каже за Данас да је у интересу потрошача да, како је то законски регулисано, бројила преузме ЕПС Дистрибуција јер тако неће морати да сносе трошкове њиховог одржавања.

Оно што је изузетно важно је да ЕПС замени стара бројила новим савременим. Тај процес је спроведен у згради у којој живим и у интересу је станара. Наиме, стара бројила су таква да је преко њих могуће красти струју, односно да њихова очитавања нису тачна. Заменом и постављањем нових бројила не постоји таква могућност и гарантована је тачност рачуна корисника – наводи Вулетић.

Из ЕПС Дистрибуције су раније саопштили да преузимање мерних уређаја и остале опреме не значи и истовремену замену постојећих мерних уређаја, већ се њихова замена ради у складу са постојећим законским прописима.

Извор: Данас онлајн