ЈЕРЕМИЋ: Не постоје здравствени ни политички услови за нормалне изборе

Председник Народне странке Вук Јеремић казао је у Новом Саду да не постоје здравствени ни политички услови за одржавање нормалних избора у Србији.

– Ови избори немају легитимитет, они неће донети ону врсту власти која је до сада постојала. Од 21. јуна имаћемо упитан легитимитет институција. После тог датума ствари ће се променити и у домаћем и у међународном контексту – сматра Јеремић.

Потпредседник НС Борислав Новаковић је истакао да два “џепа“ заразе корона вирусом у  приватном геронтолошком центру у Петроварадину и НИС-у, где је укупно заражено око 30 људи, потврђују да су народњаци оправдано указивали да не постоје здравствени услови за одржавање избора.

– Очито је и на новосадском примеру  и многих других средина у Србији да не постоје епидемиолошки и здравствени услови унутар којих могу да се одрже избори на безбедносно прихватљив начин. Дакле, 21. јуна најбезбедније је за Новосађане да остану код куће из здравствених и разлога елементарног политичког достојанства – истакао је Новаковић.

Он је додао да нигде као у Новом Саду не постоје такви притисци на грађане да изађу на изборе и оценио да је то велика грешка СНС, јер, како каже, нигде као у главном граду Војводине не постоји таква осетљивост на жељу власти да дисциплинује  застраши грађане.

-СНС у томе неће успети, јер Нови Сад то не трпи и одговориће тако што ће остати код куће и неће изаћи на изборе – закључио је Новаковић.

Извор: Данас