Јеремић: Стефановић не може да се извуче из афере о трговини оружјем

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и његов отац Бранко Стефановић “не могу да се извуку” из афере о трговини оружјем и да ће садашњим највишим руководиоцима Србије и њиховим “бизнис помагачима”, кумовима и родбини по смени режима бити одузета сва имовина коју су нелегално стекли, пошто ће нова власт донети законе о лустрацији и пореклу имовине.

“Дух је изашао из боце. Афера о трговини оружјем је добила и своју међународну димензију, укључене су и међународне инстанце. Грдно су се преварили ако мисле да ће их заштитити то што су оружје продавали у сагласју са Американцима. Они тренутно имају америчку подршку, пре свега због своје спремности да признају Косово, али ње једног дана више неће бити. Изгубиће је, као што су је имали па изгубили и Слободан Милошевић, Садам Хусеин или Гадафи. Тај тренутак није далеко и напредњачком режиму су дани одбројани”, рекао је Јеремић у Врњачкој Бањи, где је основан Општински одбор Народне странке.

Јеремић је истакао да се управо у Врњачкој Бањи “пере новац од трговине оружјем” који се продаје на Блиском истоку, а на крају завршава у рукама исламских терориста.

“Тај новац се слива у градњу у Врњачкој Бањи зна се добро ко овде шта гради и под чијим патронатом. Али све ће им бити одузето кроз примену закона о пореклу имовине и лустрацији. То је приоритет Народне странке. Србија након Вучића, Србија владавине права, неће више бити Елдорадо за криминалце и организовану државну корупцију”, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да време до промене власти, упркос важности међународног фактора, првенствено зависи од грађана Србије, који би требало да “стисну петљу и кажу да им је доста”, ослобођени од страха на којем се у доброј мери заснива владавина режима председника Србије Александра Вучића.

“Нема више назад, нема извлачења за трговину оружја, нема извлачења за плагирани докторат Синише Малог… И, што је најважније, нема извлачења око Косова. Врло брзо, већ следеће године, долази на наплату пакт са ђаволом који је 2012. године СНС склопио о Косову са делом међународне заједнице”, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да део међународне заједнице захтева од српске опозиције да учествује на изборима, јер “знају да одлука Београда о Косову” не би била легитимна ако би је донеле институције изабране на основу избора које би опозиција бојкотовала.

“Искључива сврха изласка на изборе на пролеће 2020. године јесте давање легитимитета Вучићевом признању Косова као независне државе. Бојкот је једини начин да покваримо тај план. Учиниће апсолутно све да нас натерају да изадјемо на унапред намештене изборе. Али ако останемо јединствени, не подлегнемо притисцима и истрајемо у бојкоту, Вучићева употребна вредност ће постати веома мала у очима оних који су га довели на власт”, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је зато бојкот најбржи пут ка промени власти и да Народна странка неће променити одлуку да не учествује на изборима на пролеће.

“Ми нећемо продати душу ђаволу. Не смемо се продавати ако хоћемо да изградимо другачију нормалну и демократску Србију. Народна странка ће остати чврста, ми смо најпринципијелнија и најчвршћа опозициона организација у Србији”, рекао је Јеремић.

За председника Општинског одбора Народне странке Врњачка Бања изабран је педагог Радосав Пејовић, а на оснивачкој скупштини говорили су и потпредседници Народне странке Мирослав Алексић, Санда Рашковић Ивић и Никола Јовановић.

Извор: Бета