Ево где је градоначелник Београда данас био

Градоначелник Београда Зоран Радојичић посетио је данас Прихватилиште за одрасла и стара лица и том приликом подсетио да је Град Београд, у сарадњи са Црвеним крстом и општинама, отворио још два прихватна центра на Врачару и Дорћолу за све оне који немају кров над главом. Градоначелник је разговарао са директорком Прихватилишта Невенком Никић Симатковић, којој је предао заштитне маске за запослене и истовремено им одао признање на посвећености у раду са људима којима је помоћ најпотребнија, саопштио је Беоинфо преноси Танјуг.

Градоначелник је Прихватилишту поклонио и новогодишњу јелку са бусеном.

„У најстаријем прихватилишту у Кумодрашкој улици, које има капацитет за 104 корисника, тренутно је њих 66. Град Београд води рачуна о људима којима је потребна помоћ и пажња и током читаве године, али нарочито у зимским месецима”, рекао је Радојичић.

Напомиње да се ове године посебно води рачуна о епидемиолошким мерама и успостављена је стриктна процедура, тако да људи који дођу у прихватилиште две недеље најпре проведу у изолацији, а потом долазе у контакт са осталим корисницима.

У овој установи и новоотвореним центрима корисници могу да задовоље своје дневне потребе, попију топао напитак, поједу нешто, добију гардеробу, рекао је Радојичић.

Градоначелник је указао да осим ових капацитета, град располаже са још две припремне установе, где може да буде смештено укупно четрдесеторо људи.

„Град се одговорно понаша и то је пример хуманости, али и социјално одговорног понашања. Животне ситуације ових људи веома су дирљиве и као појединци морамо да се замислимо над њиховим судбинама и помогнемо колико можемо, важно је да друштво буде одговорно”, указао је Радојичић.

Он је посебно похвалио Секретаријат за социјалну заштиту, али и запослене који су веома посвећени и који су чак и у најтежим тренуцима проводили по две недеље у изолацији заједно са корисницима, како би се ризици од заражавања свели на минимум. Испред установе украшена је јелка са бусеном, како би корисници осетили празничну атмосферу, али и како би им се и на тај симболичан начин указало да нису сами, поручио је градоначелник.

Извор: Политика