ЕВО ЗАШТО МИЛОРАД ДОДИК НИЈЕ У КАРАНТИНУ! Влада Републике Српске издала саопштење

Влада Републике Српске саопштила је јуче да су председник РС, председник Владе РС, српски члан Председништва Босне и Херцеговине и министри у функцији чланова Штаба за ванредне ситуације Републике Српске, изузети из Закључка о спровођењу и организовању мере обавезног карантина.

Тако је Влада РС одговорила на питање председник ПДП Бранислава Бореновића да ли ће српски члан председништва БиХ Милорад Додик, после јучерашње посете Србији, ићи у кућну изолацију или карантин, преноси портал Дневни аваз.

Како су подсетили из Владе РС, Штаб за ванредне ситуације РС још 23. марта донео је Закључак о спровођењу и организовању мере обавезног карантина за реаговање на појаву болести изазване новим коронавирусом (Ковид-19) у Републици Српској, у којем је под тачком 19 наведено:

– Изузетно од тачке З. овог закључка, председник Републике Српске, председник Владе Републике Српске, српски члан Председништва БиХ, те министри у Влади Републике Српске (у функцији чланова Штаба за ванредне ситуације Републике Српске), при обављању послова у оквиру ванредне ситуације не подлежу обавези изрицања мере карантина у случају међународног путовања – стоји у саопштењу.

Додик је јуче боравио у Београду, где се састао са председником Србије и премијерком, Александром Вучићем и Аном Брнабић.

Извор: Танјуг