ФАЛСИФИКОВАЊЕ О КОМ ТУЖИЛАШТВО ЋУТИ! Радуловић: Занима нас како ће Управни суд прикрити оволику крађу? (ВИДЕО)

“Позивамо грађане да изађу у среду на изборе на 234 бирачка места и спречимо власт да неке листе погура преко цензуса. Ако подржавате Суверенисте, заокружите 15, а ако не, прецртајте листић”, поручио је носилац листе Суверенисти Саша Радуловић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

– Током прикупљања потписа за изборе приметили смо две ствари. Прво, свима осим листи Суверенисти је власт скупљала потписе. Друго, зато што су им скупљали потписе, само је власт имала контролоре, једино је листа Суверенисти имала контролоре на четвртини бирачких места. То је било довољно да спречимо паковање резултата неких листа, да их пребаце преко цензуса – рекао је лидер Доста је било.

Према његовим речима, власт је фалсификовала огроман број записника.

– Многи су непотписани, многе је сачињавало исто лице, имате много крижања, време попуне многих је време завршетка рада у 20 часова, значи у милисекундама су пребројали гласове и сачинили записник – казао је Радуловић.

Он је подсетио да је поднето 2.700 приговора, које је РИК одбио без прегледања џакова и образложења.

– Још нисмо добили сва решења РИК-а, засад их је око 1.500 и подносимо жалбе Управном суду. Заиста нас интересује како ће Управни суд прикрити овако велику крађу. РИК уопште не проверава џакове за разлику од претходних избора. Све што их интересује је да ли се записници рачунски слажу. На 234 места су утврдили да се записници рачунски не слажу и зато се тамо понављају избори. Утврдили смо да је из џакова вађен велики број листића и употребљен на другим местима. У некима је вишак листића. Затим су наше гласове трпали у друге коверте – набраја Радуловић.

Како је рекао, кривине пријаве су поднели и Републичком јавном тужилаштву, али „оно не реагује, већ ћути“.

– Пошто на четвртини места нису могли да контролишу комисију, морали су статистички да уподобљавају податке, и то траје већ 7-8 дана. РИК је због тога пропустио законски рок од 96 сати да утврди резултате избора, ни до данас их није прогласио. Тиме су избори ништави и тражили смо да их РИК поништи – закључује носилац листе Суверенисти.

Како је рекао, учествовање ове листе у борби за гласове разоткрило је многе ствари.

– Сателит листе су остале испод цензуса, јер власт није могла да им пакује гласове. Онда су покушали да подижу излазност гурајући гласове себи. Сад имамо поновљене изборе на 234 места, ту је уписано нешто преко 200.000 људи. На њима је излазност била око 45%, а листе Суверениста, ПОКС и Метле имали све по око 2.000 гласова. Сада ћемо да видимо да ли ће да се пакује да гласачи СНС гласају за неке и погурају их изнад цензуса – казао је он.

Радуловић је позвао бираче да изађу на тим местима и гласају, без обавезе да свој глас повере Суверенистима.

– Ако масовно изађемо на изборе могли бисмо да им покажемо како би могли да се разликују резултати да су људи заиста изашли на изборе. Ако подржавате Суверенисте заокружите 15, ако не, поништите листић – поручује он.

Извор: Правда