Фирма функционера СНС-а на јавним набавкама у Пећинцима добила 341 милион динара

Фирма Луки комерц, чији су законски заступници браћа Милорад и Живорад Пантић, повереник и бивши одборник Српске напредне странке (СНС) у Пећинцима, добила је у претходне четири године 341 милион динара на локалним јавним набавкама, претежно од општине, јавних предузећа и Дома здравља, показује истраживање Војводјанског истраживачко – аналитичког центра (ВОИЦЕ).

Милорад Пантић је повереник општинског одбора СНС у Пећинцима, док је његов брат Живорад, обављао функцију одборника од 2016. до 2020. На јунским локалним изборима Живорад Пантић је био шести н а листи кандидата СНС-а а та странка је освојила 26 од 30 одборничких мандата, колико чини сазив Скупштине општине Пећинци.

Луки Комерц је 2016. године добио око 72 милиона динара на тендерима, углавном за послове кошења траве и сечења шибља поред општинских путева и набавку горива за службена возила Дома здравља, што се по наводима ВОИЦЕ, наставило и у наредним годинама.

Посебно се истичу набавке које се односе на грађевинске радове, одржавање путева, ревитализацију деградираног простора на катастарској парцели и набавку котлова, која се помиње у овој години.

Фирма је у 2017. добијала највише тендера на расписивању набавки од општине Пећинци, Јавног комуналног предузећа и предшколских установа, а потом од Дома здравља “Драган Фундук”.

“Када је у питању гориво, посебно се истиче Јавно комунално предузеће као и набавка предвидјена за потребе коришћења Полицијске станице у Пећинцима и гориво за службена возила Дома здравља. На већини ових тендера, Луки Комерц је био једини понудјач. Укупан износ који је Луки Комерц добио на набавкама 2017. је око 51 милион динара”, пренео је ВОИЦЕ.

Луки Комерц је 2018. добио 71 милион динара на тендерима јавних набавки за сличне послове као и претходне године. Уз то, добијали су набавке канцеларијског материјала за предшколске установе, Дом здравља “Др Драган Фундук” и општину Пећинци.

У 2019. години, Луки Комерц добио је око 81 милион а оно што је издвојило ту годину од осталих је набавка за рекламни материјал Туристичке организације Пећинци.

У првим месецима ове године Луки Комерц добио је 65 милиона за исте набавке.

“Када је реч о овој години, највише тендера Луки комерц добио је од општине Пећинци, а потом и од Предшколске установе ‘Влада Обрадовић-Камени’. Такодје, велики број набавки ова фирма добила је од ЈП Градјевинско земљиште пројектовање и путеви општине Пећинци”, пренео је ВОИЦЕ.

Луки комерц је 1989. године основан као трговина, али је фирма у медјувремену знатно развила своју делатност. Осим супермаркета, предузеће по многим местима у Срему држи салоне беле технике, стоваришта градјевинског материјала и бензинске пумпе.

Поседује и фарму кока носиља и свиња, бави се производњом робе широке потрошње, кора, паковања, трикотаже, а има и сопствену ауто-школу, рент а цар, спортско-рекреативни центар и штампарију.

Истраживачки тим ВОИЦЕ контактирао је Живорада Пантића, али он није желео да разговара на ту тему.

Извор: Бета