Французи и Кинези и званично партнери у изградњи метроа у Београду

Заједнички споразум о изградњи београдског метроа између Владе Србије, Града Београда, кинеске компаније „ Powerchina” и француске компаније „Алстом” биће потписан 22. јануара, потврђено је Танјугу у Министарству финансија.

Министар финансија Синиша Мали раније је изјавио Танјугу да се већ у фебруару очекује велики број посета наших експерата Француској и њихових Србији, који већ раде на пројекту метроа.

Рекао је да француски „Алстом” већ ради на моделима и спецификацијама који су везани за цео систем метроа. Усвојен је план детаљне регулације за Макишко поље, где би радови требало да почну до краја године.

На том месту ће, навео је Мали, бити изграђен велики депо, одакле ће кренути и изградња прве линије метроа, која ће ићи преко Београда на води, центра града и Карабурме до Миријева. Друга линија ће ићи од Миријева до Новог Београда и Земуна.

Пројекат метроа један је од најважнијх инфраструктурних пројеката за 2021. годину. Мали је рекао да је у протеклом периоду доста урађено на припреми за почетак изградње метроа, али да су то биле углавном „ствари невидљиве грађанима”. Прифизибилити и физибилити студије, пројекат изградње шинског система, план детаљне регулације, план генералне регулације…

Крајем прошле године је ратифкован и међудржавни Споразум о реализацији инфраструктурних пројеката са Француском, који је потписан 26. новембра 2020. године.

Вредност споразума је 581 милион евра, од којих је 127 милиона евра намењено унапредењу ефикасности електродистрибутивне мреже, док ће 454 бити уложено у изградњу прве линије метроа. Министар грађевине Томислав Момировић је раније рекао Танјугу да очекује да први радови на изградњи метроа почну у трећем кварталу ове године.

Према неким проценама, како је рекао, прва линија метроа у Београду, од Макишког поља до Миријева, могла би да буде готова за три године од почетка радова. Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је истакао да је пројекат метроа најсложенији који је Србија имала у претходним деценијама.

О француско-кинеској сарадњи на том пројекту, Момировић је рекао да се тражило најоптималније решење, јер Кинези могу да буду партнери у извођењу радова пошто су по том питању најјефтинији, а могу да дају и повољне инвестиционе кредите.

С друге стране, Французи ће дати „мозак система” пошто су јако успешни у тој области, додао је он.

Извор: Политика