ГИМНАЗИЈАЛАЦ МАРКО ЈЕ ХЕРОЈ! Скочио у реку да спасе живот девојчице: Било је страшно (ВИДЕО)

Марко Антић, ученик трећег разреда Зрењанинске гимназије, је истински херој! Не размишљајући о сопственој безбедности, скочио је у Бегеј и спасао живот осмогодишње девојчице.

Драма се догодила у четвртак, а јунак Марко је до детаља после испричао шта се догодило. “Све је изгледало страшно и брзо се одиграло. Другарица и ја смо фотографисали мост, када смо чули пад у воду. Видели смо девојчицу како се дави и покушава да исплива. За њом је скочио и одрастао човек. Моја другарица је одмах реаговала и звала хитну помоћ, а ја сам дошао до обале и покушао да их дохватим граном. Бегеј их је одвукао на другу страну. Било нас је четворо, њих двоје у води и старији човек и ја на обали. Тада сам схватио да је сва одговорност на мени”, рекао је Марко за РТВ Сантос Зрењанин.

 

Драма је тек тада почела…

“Скинуо сам се и ускочио. Када сам стигао до њих, били су на пет метара од обале. Кад смо девојчицу извукли, она није дисала, али остао сам прибран, опипао јој пулс. Знао сам да су виталне функције радиле. Хитна помоћ је брзо дошла”.

Марко и даље не зна тачно шта је претходило драми.

“Испоставило се да је човек који је први скочио за девојчицом био њен стриц. Он је био затечен и није могао баш до детаља да ми објасни шта се десило. Како ми је рекао, хтео је да је прихвати, али му се опирала и пала преко ограде. Остало не знам, јер данас када смо се срели, није хтео ништа да нам каже”.

Гимназијалац је дан касније отишао до породичне куће девојчице.

“Био сам до њене породице, девојчица је добро, што је најважније”, закључио је Марко Антић.

Његова другарица је била у шоку, признала је да није била сигурна који је број хитне помоћи и да касније није могла да заспи.

Извор:Курир / Телевизија Сантос