ГОРАН ВЕСИЋ: Продужити радно време чим почне масовна имунизација, залагаћу се за сваку вакцину за грађане Београда

ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да верује да ће Кризни штаб данас донети одлуку да радно време малопродајних и угоститељских објеката и даље буде до 20 сати.

Он је рекао и да ће се током ове недеље у Привредној комори Србије састати с представницима компанија које раде у сектору услуга како би предложили ново ублажавање мера Кризном штабу чим почне масовна имунизација.

– Када почне масовна имунизација, тражићемо од Кризног штаба да се радно време продужи до 22 сата. Не знам да ли ће то прихватити други чланови Кризног штаба, али моја обавеза је да се борим за свако радно место у Београду као што ће се залагати за сваку вакцину за наше Београђанке и Београђане – рекао је Весић.

Он је истакао да Београд мора да ради и да му требају туристи који доносе скоро милијарду евра годишње, саопштио је градски Секретаријат за информисање.

– То је највећи интерес Београда. Наравно да је заштита јавног здравља важна али када почне имунизација, држава даје свој максимум у заштити становништва – прецизирао је Весић.

Он је додао да зна да ће га многи нападати зато што тражи да се продужи радно време, али је нагласио да у Београду у сектору услуга ради 40.000 људи.

– Ја примам плату да бих се борио за радна места у Београду. Ја сам практичан човек. У Београду око 190.000 људи више ради него 2012. године и намера ми је да се та радна места сачувају и отворе нова – закључио је Весић.

Извор: Новости онлајн