Град Београд оставио родитеље два месеца без субвенција за приватне вртиће

Субвенције за боравак деце у приватним вртићима, које су настале како би решили проблем недостатка места у државним вртићима, родитељима праве велике финансијске проблеме јер Град касни са уплатама. Док су поједини родитељи добили субвенцију још пре месец дана, поједини родитељи још увек ишчекују уплате, преноси сајт Бебац.

Самохрана мајка четворогодишње девојчице Милица Сељановић из Земуна један је од родитеља која није добила субвенцију за новембар „Иако сам самохрана мајка моја ћерка није добила државни вртић па сам девојчићу уписала у овај вртић. Субвенције нам увек касне, али никада оволико. Поједини родитељи су позајмили новац и уплатили, али ја немам средства за то. Ово је сулудо јер ко има да да толико пара ођедном“ објашњава она и додаје да је сада дужна вртићу за два месеца , новембар и децембар.

Зашто је дошло до неисплаћивања рефундација родитељима за Бебац.цом је објаснила је Маријана Хајдуковић директорка вртића ЛавићМ.

„Сваки приватни вртић има свог референта који је задужен за установу. Како сваки вртић има своје решење које издаје Град, овога пута је, како смо добили објашњење, један број вртића стављен заједно на једно решење.

Ти вртићи који су груписани заједно на то решење нису добили рефундацију“, објашњава она и додаје да се још увек не зна разлог зашто баш ти вртићи нису добили субвенцију.