Група грађана у сарадњи са ПСГ и СДС предали листу за Стари град

Група грађана коју чине комшијске иницијативе са београдске општине Стари град у сарадњи са Покретом слободних грађана (ПСГ) и Социјалдемократском странком успели су да скупе потписе за локалне изборе.

Под заједничким именом „Срце Града“, грађанска удружења желе да свој досадашњи активизам у решавању локалних и комуналних питања институционализују кроз општински парламент.

Према речима носиоца листе др Ђорђа Микетића, ово је начин да борба буде видљива „не само спорадичним акцијама и на друштвеним мрежама, већ да се ствари решавају системски и дугорочно, сматрајући да ова градска општина има потенцијал за нова решења“.

„До јуче смо били побуњени против сече дрвећа на Калемегдану, непланског поплочавања и затварања улица, унишавања Студентског и других паркова, несносне ноћне буке, измештања тролејбуса и линија превоза, дивље градње и корумпираних институција, а сада ћемо имати прилику да се боримо за своје идеје. Верујемо да ћемо бити непремостива београдска Тврђава за све врсте варвара“, каже Микетић.

Званичну кампању започеће трибином „Зашто су нам битни локални избори“ у 18 часова у установи културе Стари град (Пароброд) којој ће присуствовати бројне јавне личности и говорити о одбрани комшијске политике и комуналних проблема.

Извор: Данас