ГСП: За десет електричних аутобуса прихваћена понуда која испуњава законске услове

Градско саобраћајно предузеће „Београд” купило је десет електричних аутобуса на јавном отвореном тендеру на којем су понуду дале две компаније које заступају кинеске произвођаче аутобуса, саопштено је данас из тог педузећа.

Како се наводи, тендерска комисија је одбацила једну понуду јер је била непотпуна, у складу са законом. Друга понуда, која је испуњавала услове у складу са законом, прихваћена је.

Они додају и да политичке странке „које износе лажи у вези са овом набавком обмањују грађане и врше притисак на Градско саобраћајно предузеће да купи електричне аутобусе од произвођача који није испунио законске услове“.

На тај начин, како су саопштили, угрожавају безбедност грађана и поручују да је неопходно да се купе аутобуси од компанија које они подржавају без обзира да ли испуњавају услове или не, саопштено је из овог јавног комуналног предузећа.

– Компанија Хајгер чији су аутобуси купљени једна је од највећих на свету. Ми не утичемо на то које компаније представљају произвођаче аутобуса у Србији. Београд је пре више година већ купио пет електричних аутобуса ове компаније. Веома смо задовољни како су се показали у експлоатацији. Тада ни нас а ни јавност није интересовало која компанија их заступа у Србији јер ми имамо уговор са произвођачем. Градско саобраћајно предузеће поднеће пријаве за клевету против лица која су претходних дана наступала у јавности и ширила лажи о набавци електричних аутобуса. ГСП ради искључиво у складу са законом, штитећи тиме интересе оснивача, то јест Града Београда и предузећа, а по чијем налогу и интересима наступају они нека се докаже на суду – нистиче се у саопштењу ГСП „Београд”.

Извор: Данас