Гурају их изнад цензуса: ПОКС пројекат СНС-а?!

Да ли је Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) пројекат СНС-а који ће вероватно ући у парламент да би изигравао “лажну опозицију”? Да ли ту монархистичку станку финансирају Андреј Вучић и Никола Селаковић како је навела професорка Ена Недић, која је у мају спалила дипломе и лиценце испред Скупштине Србије и била бивши члан тог покрета?

Изборна листа “За краљевину Србију”, коју чини коалиција око ПОКС-а, волшебно је на изборима 21. јуна добила близу фамозних три одсто гласова, што је уместо пет одсто била нова граница за улазак у парламент. Избори су 10 дана касније поновљени на 234 бирачка места, а иако нема званичних резултата поновљеног гласања, из ПОКС-а су у среду увече саопштили да су прешли цензус, освојивши укупно 3,06 одсто гласова.

Увелико се уочи избора спекулисало да обрањам цензуса на три одсто Александар Вучић жели да “погура” још неку од мањих странака у парламент, како би створио привид демократије.

То му није пошло за руком пошто је у Скупштину осим владајуће коалиције око СНС-а и СПС-а ушао још једино Српски патриотски савез Александра Шапића и то такође захваљујући смањењу цензуса.

Критике са свих страна да у Србији нема демократије, ни опозиције у парламенту биле су камен у ципели Вучићу и СНС-у, а РИК је неколико дана после избора одлучио да ће “због неправилности избори морати да се понове на 234 места”, што је према многим тврдњама био јасан показатељ да тиме власт жели да омогући улазак у парламент неким од “опозиционих” странака које су биле близу. Према до сада познатим детаљима, ПОКС је свакако један од најближих “сателита” СНС-а.

На то је пре нешто мање од два месеца указала и професорка из Новог Сада Ена Недић, која је испред Скупштине запалила своје дипломе и лицинце због незадовољства на који начин се људи запошљавају и кроз шта све морају да прођу да би имали посао.

Она је тада у разговору за Директно.рс истакла да је ПОКС, чији је била члан, лажна опозициона странка коју у ствари финансирају Андреј Вучић и Никола Селаковић, да сваки сигуран глас монархиста иде у њихову касу “и на основу тога се повлаче средства за кампању у којој се изиграва опозиција”.

Дан касније, Директно је дошао у посед мејла који је заменику грдоначелника Београда Горану Весићу наводно послао председник Градског одбора ПОКС-а Божидар Павловић у јануару прошле године.

Ту се напомиње да ПОКС захтева од Весића да им се обезбеди простор у Бирчаниновој улици по бенифицираној цени закупа, а у складу са договором са Синишом Малим и Андрејем Вучићем.

Павловић је у разговору за Директно тада казао да он није послао никакав мејл и да је то учинио његов секретар, који је у међувремену смењен.

Извор: Директно