Хана и Игор Торбица: Велика љубав прекинута трагедијом

Један од најбољих редитеља млађе генерације Игор Вук Торбица у 33. години трагично је окончао живот у Ровињу. Ова страшна вест синоћ је потресла цео регион, а његова породица, колеге и пријатељи у сузама се опраштају од младог, талентованог уметника. Након Игорове смрти, и његова девојка, српска глумица Хана Селимовић, остала је неутешна. Торбица је према сазнањима Нова.рс оставио два опроштајна писма. Једно је намењено управо Хани, његовој великој љубави. Садржај писама није познат.

Игор и Хана били су у вези пет година, а према сведочењу људи из њиховог најближег окружења, љубавне искре између двоје уметника кренуле су још 2013. године.
И мада се о њиховој љубавној причи мало зна, јер су се увек трудили да буду дискретни и ненаметљиви у јавности, Хана је према причама људи из кругова блиских пару, била један од разлога више због чега је Игор толико волео Београд, а како су у српској престоници заједно и живели сваки слободан тренутак су користили да проведу једно с другим, па су често заједно ишли и на пословна путовања.

“Била сам када је Игор режирао у Загребу, као и на релацијама Београд–Крањ, Београд–Ријека и још ко зна којим. То је саставни део живота с неким ко се бави таквим послом. Но, то су ипак фазе, ми живимо у Београду, тако да заправо не знам много о везама на даљину”, рекла је она својевремено.

Њихово окружење их описује као доста сличне једно другом – помало интровертне уметнике, које сте ретко могли да видите на градским догађајима, па чак ни премијерама филмова и представа. Своју интиму су осим једно с другим, ретко делили чак и са пријатељима. Остављали су утисак складног пара, једног од оних који су довољни једно другом, и једног од оних које остатак света и не занима превише.

Торбица је у свом окружењу био познат као бунтовник, а управо ова црта била је и део Ханиног карактера. Њихови пријатељи причају да су их управо и спојили слични ставови према животу, и да су били један од оних парова који се једноставно нађу. Две душе, а једно тело. Самим тим, међу њиховим најближима још је већа забринутост за Хану и то како ће поднети растанак од своје велике љубави и најбољег пријатеља.

Хана се осим у медијима ретко оглашавала и на друштвеним мрежама кад је реч о својој вези са Игором, мада се из малобројних оглашавања у јавности могло закључити какав је то однос био.

“Срећна сам што су моји мама и брат баш ти који јесу, срећна сам што имам свог момка с којим ме сваки нови дан чини још срећнијом”, рекла је Хана једном приликом.

Глумица је често истицала колико је срећна са Торбицом, а у прилог томе иду и њихове заједничке фотографије на друштвеним мрежама, на којим делују веома заљубљено и срећно.

Такође, с обзиром да су обоје слободни уметници, често су делили исте радости, али и проблеме. А поред свега, увек имали разумевања једно за друго.

“Не мислим да то дефинише могућност неког односа, међутим лепо је имати неког ко може да разуме ирационалну природу проблема које уметник осећа. Игор је бескрајно талентована, паметна и инспиративна особа”, изјавила је глумица својевремено за магазин “Сторy”.

Игор Вук Торбица преминуо је у Ровињу где је допутовао само дан раније из Београда. Требало је да почне са радом на представи у загребачком театру ЗКМ, Био је један од најталентованијих редитеља млађе генерације. Рођен је у Дрвару 1987. године. Средњу школу завршио је у Пули, а Факултет драмских уметности у Београду од када и датира његово пријатељство са редитељком Алисом Стојановић.

Једно писмо оставио је дугогодишњој девојци, познатој глумици Хани Селимовић, а друго својој проферски са Факултета драмских уметности Алиси Стојановић. Садржај писама није познат.

Извор: Нова С