Харадинај најавио референдум, државни врх још без конкретних потеза

Реакција државног врха Србије на ову претњу ратног злочинца мора бити брза, адекватна и одлучна. Уколико правовремена и јасна реакција изостане десиће нам се “изненађење” као када су УНМИК заменили ЕУЛЕКС-ом или када су прогласили тзв. независност.
Тајминг није случајан јер шиптари очекују отворену подршку Бајдена у тим намерама.
Уколико државни врх буде нем, баш као у време коалиције Тадић-Динкић-Дачић, клепиће нас Велика Албанија а онда ће се преко ноћи отворити и питање Рашке.
Европска унија отворено, баш као и Америка, подржавају шиптарске претензије на српску територију/е те је став званичног Београда по следећим питањима сада на преиспитивању:
1. Да ли војна неутралност може да буде гарант заштите територијалног интегритета Србије?
2. Да ли је време да се суспендују или прекину преговори о ЕУ интеграцијама?
3. Да ли настављати преговоре с Приштином?
– Уколико овај режим жели добро сопственом народу одустаће од војне неутралности и затражиће пријем у “Војни савез – ОДКБ” који предводи Руска Федерација.
– Одустаће од трновитог пута ка ЕУ и окренуће се пријатељима – интеграција с Руском Федерацијом и затражиће приступ у Евроазијски економски савез.
– Преговори се могу наставити али не у форми две државе, како они наводе “Београда и Приштине”, већ званичног Београда и представника покрајинских власти из Приштине (Косово и Метохија је српска Покрајина)!
Пише: Миљан Дамјановић, потпредседник Српске радикалне странке