ХИТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА: “Велики Штрумпф” је нови непријатељ Милогораца! Учитељици која је суспендована због тробојке стиже подршка!

Учитељица Рада Вишњић из Бара рекла да не брине због дисциплинског поступка јер је уверена да ће се доказати да нема њене кривице и одговорности за то што су деца цртала тробојку.

Учитељица Основне школе “Југоcлавија” је рекла да су ученици имали наставну јединицу “цртање украса”.

Објаснила им је да могу нацртати шта год желе, а да то може послужити као украс.

“Једна девојчица се досетила и питала да ли могу да нацртам Штрумпфа са друштвене мреже. Није било разлога да кажем да не могу. Радим већ 30 година, закон поштујем и не играм се са таквим стварима, па још од првог разреда имам дозволу од родитеља да, пошто волим да се похвалим са дечијим цртежима, текстовима, песмама, објављујем све то на свом Фејсбук профилу”, рекла је учитељица.

Подршка од срца за храбру учитељицу❤️🔴🔵⚪Rada Visnjic

Posted by Таша Ћорић on Thursday, January 30, 2020

Поручила је да није националисткиња, додајући да је фотографије уклонила с Фејсбука.

Увек се, каже учитељица, труди да испоштује жеље деце.

“Директорка је требала да објасни да идеја није потекла од мене, већ да су ученици предложили шта да цртају. Јавност треба да зна да учитељица није задала да се нацрта Штрумпф, већ цртање украса. Против мене је покренут дисциплински поступак. Немам никакву бојазан, то ће се лако решити, јер је у питању неспоразум. Директорка само ради свој посао, као и министар. Суспендована сам, али, иако има колегиница која ме мења, ја долазим на посао”, истакла је она.

Према њеним речима, питање је дана када ће се то решити.

“Не плашим се, јер смо се ми само хтели да се забавимо и поиграмо”, закључила је учитељица.

Директорка Основне школе “Југославија” у Бару Биљана Вукмановић рекла је да је покренула дисциплински поступак против учитељице те школе, која је ученицима, како наводи, на часу задала да цртају тробојку.

Истовремено, учитељици стиже подршка са свих страна. А на друштвеним мрежама “Велики Штрумф” је постао хит.

Извор: Побједа