Хркаловићка прислушкивала, Веља НЕВОЉА постао озбиљна невоља?

Бивша државна секретарка МУП Дијана Хркаловић испитана је прошлог четвртка у Сектору унутрашње контроле МУП у вези са афером прислушкивања председника Србије Александра Вучића, сазнаје портал Нова.рс

Сектор унутрашње контроле МУП-а Србије већ неколико недеља води истрагу о наводима Александра Вучића да је дуже време изложен прислушкивању. Ова истрага која је покренута унутар МУП има карактер “строго поверљиве”, а до сада је обављено више саслушања особа за које постоје индиције да могу бити повезане са овом афером.

Како сазнајемо, међу њима је и најконтроверзнија личност МУП, бивша државна секретарка, новопоечена докторка психологије и средњошколска професорка Дијана Хркаловић, која је половином 2019. напустила то министарство под мистериозним околностима.
“На сва питања одговарала је са ‘не сећам се’ или ‘не знам’, а осим о афери прислушкиувања, испитивана је и у вези са другим незаконитим радњама и евентуалном злоупотребом положаја због контакта са криминалним круговима”, казао је за Нова.рс добро обавештен извор.

Такође, како незванично сазнајемо, претходно је саслушан и Хркаловићкин близак сарадник Дејан Миленковић Багзи, који је до прошле године био начелник Службе за посебне истражне методе при Управи криминалистичке полиције.

Миленковић је, како сазнајемо, рекао између осталог, да је све радио по Хркаловићкином налогу, као и да јесу постојали захтеви за прислушкивање одређених особа за које нису постојала судска одобрења.

“Тврдио је да је те транскрипте носио директно Хркаловићки, као и да по њеном наређењу, они нису уведени у званичне службене белешке”, додаје наш саговорник.

Истиче да су у току провере о томе – да ли је још неко у УКП имао сазнања о свему што је Миленковић испричао.

Истовремено, према незваничним сазнајима портала Нова.рс, испитује се и евентуална повезаност Дијане Хркаловић са недавно ухапшеним криминалцем Дарком Елезом, за којим је БИХ расписла потерницу због више тешких кривичних дела.
У јавности се спекулисало да је управо Елез можда повезан са ликвидацијом познатог београдског адвоката Драгослава Мише Огњановића, који је убијен у сачекуши у јулу 2018. испред своје зграде на Новом Београду.

Такође, у јавности се све чешће помиње име једног од вођа хулиганско-навијачке групе Вељка Беливука званог “Веља невоља” и његових сумњивих послова, а за кога се такође спекулише да је био управо под њеном заштитом.

Томе је, између осталог, допринео случај убиства каратисте Властимира Милошевића у Београду, јануара 2017. Иако је Беливук убрзо након злочина ухапшен због сумње да је починио овај злочин, након завршетка истраге и подизања оптужнице био је означен само као помагач, да би након судског поступка био ослобођен кривице због недостатка доказа.

Подсетимо, председник Србије обавестио је јавност неколико дана уочи Нове године да му се годину и по дана прислушкују телефонски разговори. Симптоматично је то што се управо тај период поклапа са одласком Храколовић из МУП, то јест средином 2019. године, док је и сам председник, у једном телевизијском гостовању, напоменуо да се све дешавало уочи открића “Јовањице”, највеће плантаже марихуане у Европи.

Извор: Нова.рс