ХТЕЛА САМ ДА ПРЕСВИСНЕМ КАД САМ ЧУЛА ДА ЈЕ УМРЛА ДОКТОРКА: Исповест мајке чија је ћерка ДОНЕЛА КОРОНУ У НИШ из Лугана!

Гинеколог из Ниша, Биљана Натић Љумовић (60), преминула је од последица заразе вирусом корона у уторак .

Мајка Нишлијке из Лугана за коју је утврђено да је била „нулти“ пацијент, односно да су прво почели да обољевају Нишлије који су били с њом у контакту тврди да њена ћерка није одговорна и за смрт докторке Биљана Натић Љумовић.

Она каже да њена ћерка током боравка у Нишу није посетила приватну клинику која се наводи као ново жариште ширења вируса. – Када смо чули да је директор Клиничког центра навео да је преминула докторка имала контакт са „женом из Лугана“ хтела сам да пресвиснем. Чињеница да је моја ћерка донела вирус почетком марта и да је несвесно заразила своје ближње, рачунајући и мене, али тај круг је затворен.

Сви њени контакти су одмах стављени у изолацију па смо тако и супруг и ја од 8. марта у кућној самоизолацији. Он није био позитиван док ја јесам и стриктно смо поштовали све што су нам доктори Михајло Спасић и Мирко Илић са Института за јавно здравље говорили.

Захваљујући њима сада сам потпуно опорављена и од сутра више не морам да будем у изолацији, каже ова жена која тврди да цео Ниш зна ко је њена ћерка иако јој нико није открио идентитет и да се сада боје за своју безбедност. – Тражимо да се јавно објави да наша ћерка није заразила цео Ниш. Да је била проблем само она вирус би се локализовао а не би се ширио, каже ова жена и додаје да се и њена ћерка која је по повратку у Лугано сазнала да је болесна потпуно опоравила.

“Докторка из Ниша која је преминула услед обољења од коронавируса није се заразила од пацијента нити од других колега, већ од екстерног случаја из Лугана, рекао је данас на конференцији за новинаре у Београду директор Клиничког центра Ниш Зоран Радовановић. Остали лекари и сестре који су позитивни на ЦОВИД 19 су на кућном лечењу. Има их 11”, рекао је први човек нишке здравствене установе .

 

Извор: Вечерње новости