ИЈЗВ: У Војводини 1.873 новооболелих, ситуација критична у седам градова

Током претходног дана у Војводини је регистровано 1.873 нова случаја заражених корона вирусом, а у свим општинама и градовима и даље се региструју висок ниво заражавања, саопштио је јутрос Институт за јавно здравље Војводине.

Како се наводи, највише нових случајева регистровано је у Новом Саду, њих 537, а ситуација је критична и у Панчеву, Зрењанину, Кикинди, Сомбору, Суботици и Сремској Митровици.
У овом тренутку, број регистрованих активних случајева у АП Војводини је 33.498, али у Институту процењују да је тај број “далеко већи”.

Највећи број регистрованих активних случајева до сада је у Новом Саду (10.502), следи Панчево (преко 3.400), Зрењанин (више од 2.100), Суботица (преко 1.800) и Кикинда и Бачка Паланка са више од 1.000 регистрованих активних случајева.

“Здравствени систем је у изузетно тешкој ситуацији, готово критичној ситуацији. Запослени у здравству улажу максималне напоре да одрже функционисање система”, оценили су у Институту.

У овом тренутку на територији свих општина и градова у Војводини ситуација се оцењује као “ванредна, са даљом тенденцијом погоршања”.

Извор: Бета