ИГОР ЈУРИЋ СЕ ПОНОВО ОГЛАСИО: Прозивају ме што хоћу да раскринкам педофиле

Оснивач Фондације “Тијана Јурић”, Игор Јурић каже да та фондација никога не може да узнемири и застраши најавама да се докази прикупљају и да ће хапшења бити, осим онога ко се препознао у скупљању дечје порнографије или оргијања са децом из пуке забаве.

Јурић, који је недавно рекао да поседује доказе и фотографије да је пет “моћника” из Београда, Новог Сада и Суботице, сексуално злостављало децу, напомиње да је свестан колико је јак и опасан педофилски лоби, али наводи да је, износећи те информације у јавност, на уму имао првенствену децу која су жртве.

“Докази постоје, али нису довољни. Радимо на прикупљању додатних”, рекао је Јурић.

Упитан да прокоментарише “изјаве појединица” да само жели да уцени те људе, Јурић одговора:

“Сматрам да сви који мисле да у мојој мисији да раскринкам педофиле, у ма којој сфери друштва она била, има неке друге користи осим оне да заститимо децу и казнимо педофиле – или не виде шуму од дрвета или имају ваљан разлог да се буне што хоћемо овим да се бавимо, односно на неки су начин део ове језиве приче”.

Упитан колико је тешко доказати педофилију, Јурић каже да је то јако тешко без сведока или жртве.

“Ови случајеви су далеко комплекснији и сложенији од других кривичних дела и зато сам посебно захвалан министру полиције Небојши Стефановићу и целом МУП-у што су показали добру вољу да се упусте у ову нимало безазлену акцију”, поручио је Јурић.

Извор: Курир