Има факултета који не могу да издрже смањење школарине од 30 одсто

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је данас да није примио 3.000 мејлова са захтевом за састанак од групе студената која тражи смањење школарина од 30 одсто и истакао да нема ништа против састанка, као и да се два пута седмично састаје са представницима КОНУС-а и СКОНУС-а.

Шарчевић је одговарајући на питање поручио тој групи студената да разговара са својим колегама на факултетима и кроз СКОНУС покушају да реше тај проблем, подсећајући да то није у надлежности Министарства, већ да Министарство може само да да препоруку, преноси Танјуг.

Према његовим речима, кроз интензивну сарадњу Министарства и СКОНУС-а, решавају се сви проблеми.

„Не видим разлог да та група студената не може своје проблеме да изнесе и реши преко СКОНУС-а. Има 250.000 студената, а ја комуницирам са 95 одсто њих”, казао је.

Када је у питању смањење школарине од 30 одсто, како каже Шарчевић, тај захтев је непримерен јер постоје факултети који то не могу да испуне.

„Успели смо да се број за буџет одржи без обзира на 48 поена. Предлажем тим студентима да се јаве својим колегама на факултетима и пробају тамо да реше проблем јер неки факултети могу 10 одсто, неки 15, а неки 20 одсто да смање школарину. Такође, може се смањење организовати и за групу која је сиромашна”, навео је Шарчевић.