Има лека за нас српске радикале – зове се Велика Србија!

Пише: Марина Недељковић, посланик СРС у Скупштини АП Војводине

 

Недавно сам прочитала један од милион коментара у мору интернет лудила којим се објашњава како смо сви припадници Српске радикалне странке луди и ненормални и како нас треба у најмању руку затворити и забранити. Вероватно је непознати аутор алудирао и на то да смо излапели, ретроградни и из праисторије. Уз то да су нам идеје превазиђене, методе застареле, као зарђала кашика, као и да не можемо да склопимо две просто проширене реченице и да треба да се лечимо.
Можда је човек и у праву. Сетила сам се оне интернет спрдње да нема нормалних, има само непрегледних. Можда наше лудило и траје званично 31 годину, а неформално целу српску историју.
Али за нашу болест, додуше тешко излечиву још и има лека. Он се зове Велика Србија и непикорени српски инат. Зове се Карлобаг, Карловац, Вировитица и Огулин. А за болести попут мржње према сопственом народу, аутошовинизма, малограђанштине, лажног морала и умишљености нажалост нема. Оне су трајне! Па како кажу, према свецу и тропар. Ми смо свој терет лудила у којем пливамо као риба у води спремни да носимо, а Ви?