ИМА ЛИ КРАЈА ЗАДУЖИВАЊУ ОПШТИНЕ МЕРОШИНА?

Нишавски окружни одбор Српске радикалне странке обавештава јавност да је пажљиво проучио Одлуку о буџету општине Мерошина за 2021. годину. Поменутом одлуком о буџету предвиђено је да ће Скупштина општине Мерошина, коју у огромној већини чине одборници Српске напредне странке и њихови сателити из Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије, коштати грађане Мерошине у 2021. години преко 15 милиона динара, прецизније, 15.243.130,00 динара.

“За функционисање председника општине, предвиђено је скоро 8 милиона динара; прецизније, 7.904.210,00 динара. За чланове општинске владе, тј. општинског већа, биће издвојено више од 3 милиона динара; прецизније, 3.400.000,00 динара. Дакле, актуелна напредњачка власт у Мерошини коштаће грађане преко 25 милиона динара. За нас, српске радикале, несхватљиво је да институција председника једне мале општине кошта преко 60.000 евра на годишњем нивоу. Истовремено, напредњачка власт је за пољопривреду и рурални развој издвојила свега 5 милиона динара. Ништа боље нису прошли ни спорт и омладина, за које је, такође, издвојено свега 5 милиона динара” истакла је Тијана Стевић, Потпредседник  Нишавског окружног одбора и додала:

“Напредњаци су очигледно предност у трошењу новца из буџета дали себи и својим кадровима. Сада је јасно зашто су се они толико борили за власт и за сваки глас. Уместо да су новац усмерили за помоћ породицама са децом, младим брачним паровима, предузетницима и пензионерима са ниским примањима, они су новац преусмерили у своје џепове.

Такође, подсећамо јавност да општинска власт у Мерошини ни после два месеца од нашег позива није обелоданила документацију о задуживању општине у 2020. години. Јавност још увек не зна зашто је напредњачка власт задужила општину, у које сврхе је потрошила новац добијен од задуживања и слично. Јавност ни до данас није сазнала зашто се општина Мерошина суочава са буџетским дефицитом. Била би велика срамота да се општина задужује како би се општинском руководоству исплаћивале зараде”.

Уместо да одговоре на ова питања, напредњачка власт је у буџету за 2021. годину предвидела ново задуживање општине Мерошина у висини од 10 милиона динара, док је 6 милиона динара предвидела за отплату дуга. Логично, поставља се питање има ли краја овом задуживању општине Мерошине. Очигледно је јавност највећи непријатељ напредњачког картела у Мерошини, закључила је Тијана Стевић.