ИНЦИДЕНТИ: Представници опозиције и удружења грађана покушавају да уђу на седницу Скупштине града

Седница Скупштине града почела је нешто после 10 сати, а део представника опозиције и удружења грађана, који су се окупили испред Сава Центра у покушају да спрече седницу, ушли су у простор између два реда врата на улазу у Сава Центар из Улице Милентија Поповића.

Комунална милиција их је ту зауставила и спречила да уђу у хол, у којем се налази и полицијска бригада, која није реаговала.

Окупљени тврде да су у складу да законом поднели захтев да присуствују седници и да „нема основа да им се брани да уђу”.

Одређени број грађана, иначе, може да присуствује седницама градског парламента, али о томе одлучује председник Скупштине, али, како је Танјугу речено у кабинету председника, будући да су уведене епидемиолошке мере, то није могуће, а чак је смањено и присуство запослених у стручним службама.

На дневном реду седнице су план детаљне регулације дела Макишког поља на територији општине Чукарица, који је и изазвао незадовољство дела јавности, као и планови детаљне регулације за део блока између улица Адмирала Гепрата, Кнеза Милоша, Балканске и Немањине и дела подручја између Угриновачке, Бачке улице и Новосадског пута.

Међу окупљенима су представници одборничких група Странке слободе и правде и Народне странке, градске организације Двери Београда, удружења Битка за Кошутњак, иницијативе Не давимо Београд…

До инцидента је дошло током обраћања представника опозиције и удружења грађана, који тврде да је седница Скупштине града нелегитимна и да јавна расправа која је недавно одржана о плану за Макишко поље уопште није била јавна, јер грађани нису могли да јој присуствују, преноси Танјуг.

Извор: Политика