ИЗ РУСКОГ МСП-А СТИГЛА ПОРУКА ЗА ЛАЖНУ ДРЖАВУ! Аљбин Курти прекрдашио: Доста је било!

Руско Министарство спољних послова позвало је данас власти у Приштини да одустане од, како су рекли, дискриминаторских такси на робу из Србије.

Инсистирамо да се анти-српске мере укину у потпуности и безусловно – навело је Министарство, преноси Тасс.

Како се наводи, Приштина наставља да манипулише укидањем 100-постотних дискриминаторских такси на робу из централне Србије која је уведена у новембру 2018. године и која је “изазвала парализу” у процесу дијалога.

Министарство је као још један демагошки потез оценило то што је Аљбин Курти најавио укидање такси 1. априла уз пуно услова.

Косовска администрација инсистира на принципу реципроцитета који захтева да Београд своје производе обележи по приштинским стандардима. Другим речима, инсистира се да Београд у својим документима наведе и сам назив самопроглашеног Косова, што би значило имплицитно признање ове квази државе – навело је Министарство.

То значи, истиче руско Министарство, да су представници Приштине пооштрили своје захтеве, уместо да ублажавају своје ставове на чему су инсистирали њихови “заштитници са запада”.

Министарство констатује да је чак и Вашингтон, који безусловно подржава независност Косова, био негативан због “нових трикова” са циљем да се још пролонгира наставак дијалога са Београдом.

Извор: Танјуг