Како је Бошко Обрадовић издао патриотизам

Велика је штета што је на српској политичкој сцени малтене нестала идеја “патриотизма”, једну такву је прокоцкао Бошко Обрадовић. 

Пише: Богдан Марковић (политички аналитичар)

Здрава и првобитно сјајна идеја “Двери” свела се на пуку политику, издају интереса и директно мењаење ставова. Био је некада Обрадовић десно крило, побожан и скроман, ипак на крају дана крије се потпуна пропаст.

Двери су била, поред СРС-а једина странка са неком идеолошком везом. Подршка Русији је била огромна, а данас се рецимо стиде своје химне “За живот Србије”.

Све је кренуло од Саше Радуловића, тада су страни амбасадори договорили да Бошко Обрадовић на београдске изборе изађе са ДЈБ и на тај начин разочара цело патриотско бирачко тело.

У томе му је успело, странка је почела да се осипа, а напустио га је и главни сарадник Срђан Ного и сви су мислили да ће Обрадовић препознати тај лош потез, а онда су страни фактори договорили да се иде корак даље. Од кампање “Ови да иду, они да се не врате”, Бошко заврши у заграљају Драгана Ђиласа и управо тим потезом Двери као странка више не постоје, а ни идеологија која је буквално нестајала.

Како наш народ каже “кувала се ова прича као жаба” и полако се скувала.

Данас Обрадовић не подржава Руску Федерацију, Србију би да уведе у ЕУ, а до јуче тако није причао. Ко задњи изађе из Двери нека угаси светло.

Извор: српскаствар.инфо